BibTex RIS Kaynak Göster

Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 0 - 0, 27.10.2016

Öz

Bu çalışmada, Sivas’taki 10 yerel marketten 50 adet ısıl işlem görmüş sucuk örneği toplandı. Örnekler Staphylococcus-Micrococcus sayısı ve koliform grubu bakteriler yönünden incelendi. Örneklerin tümünde koliform bakteri sayısı tespit edilebilir değerin altında bulunmuştur (<10 kob/g). Staphylococcus-Micrococcus sayısı ortalama olarak 2.3x103 kob/g olarak tespit edildi. Sonuç olarak ısıl işlem görmüş sucuk örneklerinden 12’sinin halk sağlığı açısından potansiyel bir tehlike oluşturduğu saptandı.

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 0 - 0, 27.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özlem Pelin Can

Seyda Şahin

Abdullah Eligüzel Bu kişi benim

Abdulkadir Dinçer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 27 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 2 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Can, Ö. P., Şahin, S., Eligüzel, A., Dinçer, A. (2016). Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences, 2(1).
AMA Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A. Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences. Ağustos 2016;2(1).
Chicago Can, Özlem Pelin, Seyda Şahin, Abdullah Eligüzel, ve Abdulkadir Dinçer. “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”. International Journal of Pure and Applied Sciences 2, sy. 1 (Ağustos 2016).
EndNote Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A (01 Ağustos 2016) Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences 2 1
IEEE Ö. P. Can, S. Şahin, A. Eligüzel, ve A. Dinçer, “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”, International Journal of Pure and Applied Sciences, c. 2, sy. 1, 2016.
ISNAD Can, Özlem Pelin vd. “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”. International Journal of Pure and Applied Sciences 2/1 (Ağustos 2016).
JAMA Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A. Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences. 2016;2.
MLA Can, Özlem Pelin vd. “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”. International Journal of Pure and Applied Sciences, c. 2, sy. 1, 2016.
Vancouver Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A. Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences. 2016;2(1).

154501544915448154471544615445